Ons Datacentrum

Veiligheid voorop
Veiligheid is cruciaal. Ons datacentrum beschikt daarom over 24/7 on-site bewaking, het gehele jaar door. Biometrische identificatie en een HD CCTV netwerk waarborgen dat uw gegevens veilig zijn. Brandveiligheid wordt gegarandeerd door een VESDA detectiesysteem in combinatie met een Argonite blussysteem.

Redundantie
Alle racks in ons datacentrum zijn voorzien van redundante netwerkpoorten. Een Uninterruptible Power Supply (UPS) en twee SDMO NSA dieselgeneratoren zorgen ervoor dat zelfs bij stroomuitval het datacentrum volledig operationeel blijft.

Innovatieve koeling
Middels zelfontwikkelde adiabatische koeling houden we ons datacentrum constant op een temperatuur van 22.5 graden Celsius. Luchtstromen worden optimaal gereguleerd door het gebruik van blind plates. Hierbij maken alle racks gebruik van een ‘cold corridor’ systeem.datacentrum_koeling

Milieuvriendelijk
Ons datacentrum is 100% CO2-neutraal en is het meest energie-efficiënte datacentrum van Nederland (met een EUE van 1.16). Er wordt volledig gebruik gemaakt van 100% groene stroom. Ons datacentrum is hiernaast lid van GreenIT, een initiatief voor de reductie van CO2 in de IT.

Certificering
Het datacentrum is ISO 9001, ISO 27001 en ISO 14001 gecertificeerd. Daarmee zijn kwaliteitsmanagement, beveiliging en milieumanagement optimaal gewaarborgd. Uw gegevens staan hiermee in de best mogelijke omgeving qua veiligheid, stabiliteit en energie-verbruik.